Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Φοιτώ στα 92 μου, Συνέντευξη Κώστα Γεωργιάδη

Κώστας
Γεωργιάδης
Ο μεγαλύτερος σε ηλικία φοιτητής του Πανεπιστημίου Kύπρου, με καταπληκτική μνήμη και σωματική λειτουργία, και με στόχο να προωθήσει την αξία της ελληνικής γλώσσας στα πανεπιστήμια του εξωτερικού, μας ανοίγει την καρδιά του.

1.Κύριε Κώστα σας καλοσωρίζω στην ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ. Πόσων χρονών είστε και τι ακριβώς σπουδάζετε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου;

-Είμαι 92 ετών και σπουδάζω Κοινωνιολογία στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών.

2. Τι σας ώθησε να συνεχίσετε να σπουδάζετε σε μια ηλικία που άλλοι άνθρωποι την χρησιμοποιούν ως άλλοθι για να μην κάνουν τίποτα;

-Eχω θέσει σκοπό της ζωής μου να εργαστώ για την αναγνώριση της αξίας της ελληνικής γλώσσας όσο το δυνατόν πλατύτερα, παρά το γεγονός ότι αυτή παραμερίζεται.

3. Πιστεύετε ότι δεν υπάρχει όριο στις ανθρώπινες δυνατότητες για σπουδή και δημιουργική εργασία;

-Bεβαίως και δεν υπάρχει όριο.

4. Θέλετε να μας περιγράψετε το πρόγραμμα μιας τυπικής ημέρας σας;

-Ξυπνάω από τις 5 το πρωί, κοιτάζω τα μαθήματά μου και φεύγω για το Πανεπιστήμιο. Το βράδι κοιμάμαι κατά τις 10. Περπατάω αρκετά και τρέφομαι κυρίως με όσπρια, λαχανικά, διάφορα χόρτα και πολύ λίγο κρέας.

5. Πείτε μας δύο λόγια για την οικογενειακή σας κατάσταση αλλά και τη σχέση σας με τους συμφοιτητές σας.

-Ζω μόνος, οι σχέσεις μου με τους συμφοιτητές μου είναι πολύ αρμονικές.

6. Από που αντλείτε την ενέργεια για να έχετε την απόδοση στη μελέτη σας;

-Tην αντλώ από τις εντολές του Πατέρα μας, του Θεού. Πιστεύω ακόμη ότι ο Θεός είναι Απεριόριστη Δύναμη και όταν τηρούνται οι εντολές του υπάρχει ειρήνη και ευτυχία ενώ όταν παραμελούνται υπάρχει κακοδαιμονία.

7. Ποιο μήνυμα θα θέλατε να περάσετε στους άλλους ανθρώπους;

-Nα προσπαθούν να παράγουν. Αυτό το χρειάζεται η πατρίδα. Κι ακόμη, από τη στιγμή που ο Θεός μας δίνει χρόνο θα πρέπει να τον αξιοποιούμε.
---------------------------------
O Kωνσταντίνος Δ. Γεωργιάδης γεννήθηκε στις 5/10/1919 στην Κύπρο. Έχει πτυχίο Ανωτέρας Λογιστικής και έχει σπουδάσει Χημεία και Βιολογία. Τώρα σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Κοινωνιολογία. Έχει κάνει ταξίδια ανά τον κόσμο από τα οποία απεκόμισε καθοριστικές εμπειρίες που τον επηρέασαν στη διαμόρφωση του σκοπού της ζωής του: “την διάδοση της αξίας της ελληνικής γλώσσας σε ιδρύματα του εξωτερικού”.  Πέραν της σπουδής του αγαπά το διάβασμα και ασχολείται με αγροτικές εργασίες ενώ έχει κάνει σημαντικές έρευνες και ανακαλύψεις στις θεραπευτικές ιδιότητες ορισμένων βοτάνων.Eπιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου