Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Καλύτερος ο Χωρισμός από την Απιστία, Συνέντευξη Έλενας Διαμαντίδου

Έλενα
Διαμαντίδου
Θα πληγωνόμουν λιγότερο αν ο άνθρωπος που είναι μαζί μου, μου έλεγε ξεκάθαρα ότι δεν έχει αισθήματα ή ότι δεν θέλει να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί, παρά αν μάθαινα ότι με απατάει.

1. Θέλω να ξεκινήσουμε αυτή τη συνέντευξη απ’ τον τελευταίο τηλεοπτικό σου ρόλο στην τηλεόραση Sigma, ο οποίος συνδέεται με το θέμα της απιστίας και να μιλήσουμε γι’ αυτήν. Την θεωρείς ως πράξη φυσιολογική και δεδομένη και ως την πιο πιθανή εξέλιξη μιας σχέσης; Πώς ορίζεις την απιστία;

 - Δεν το θεωρώ κάτι φυσιολογικό και σίγουρα δεν είναι επιθυμητό για κανέναν. Όταν ένας γάμος ή μια σχέση δεν πάει καλά, είναι πιο σωστό και για τα δύο μέρη να γίνεται διάλογος και να προσπαθούν να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν. Αν αυτά είναι τόσο σοβαρά ώστε να μην λύνονται ή όταν δεν υπάρχουν πλέον αισθήματα, είναι καλύτερα να χωρίζουν δύο άνθρωποι και να τραβάει ο καθένας το δρόμο του. Προσωπικά θα πληγωνόμουν λιγότερο αν ο άνθρωπος που είναι μαζί μου, μου έλεγε ξεκάθαρα ότι δεν έχει αισθήματα ή ότι δεν θέλει να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί, παρά αν μάθαινα ότι με απατάει.

 2. Υπάρχουν άνθρωποι που αντιπαλεύονται το επίπεδο και την αισθητική τηλεοπτικών παραγωγών που προβάλλονται κυρίως σε ιδιωτικά κανάλια, πόσο εύκολα αποδέχεσαι εσύ την κριτική και μέχρι ποιο σημείο; 

 -Πιστεύω πως όλοι κάνουν ότι καλύτερο μπορούν με τα μέσα που διαθέτουν. Στην Κύπρο γίνονται πολύ καλές παραγωγές με περιορισμένο προϋπολογισμό κι αυτό από μόνο του είναι αρκετά αξιόλογο και σημαντικό. 

 3. Γνωρίζουμε ότι οι τηλεοπτικοί χαρακτήρες περιέχουν την υπερβολή σε ανθρώπινες συμπεριφορές. Θεωρείς ότι πολλές φορές το κοινό συγχέει την υπερβολή με την πραγματικότητα; 

 -Η τέχνη αντιγράφει την ίδια την ζωή, αυτό πιστεύω εγώ. Βλέπουμε τόσα πολλά "σενάρια" βγαλμένα απ’ την ίδια τη ζωή που πλέον για μένα τίποτα δεν είναι υπερβολή. 

 4. Γυμνό στην τέχνη. Είσαι της άποψης ότι το κάνουμε εφόσον έχουμε τα σωματικά προσόντα; Πόσο λεπτή είναι η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο γυμνό στην τέχνη, και στο πορνό; 

 - Όχι, δεν είμαι της άποψης ότι το γυμνό πρέπει να το κάνουν μόνο όσοι έχουν τα κατάλληλα σωματικά προσόντα. Από μένα θα ήταν αποδεκτό να το κάνει ο οποιοσδήποτε, φτάνει να δικαιολογείται μέσα απ’ το κείμενο. Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο γυμνό στην τέχνη και το πορνό είναι πολύ μεγάλη κατά τη γνώμη μου. Το πορνό έχει να κάνει καθαρά με το σεξ, ενώ το γυμνό στην τέχνη σπάνια είναι αισχρό ή χυδαίο! 

 5. Έχεις ένα γιο που μεγαλώνεις μόνη σου. Ποιο είναι το μέλλον που θα ονειρευόσουν γι αυτόν και που στηρίζεις τις ελπίδες σου, δεδομένης της κατάστασης σε κοινωνικό, οικονομικό, κλιματικό επίπεδο. 

 - Σίγουρα ο κάθε γονιός θέλει το καλύτερο για τα παιδιά του. Θα ήθελα ο γιος μου να μην αδικηθεί από τις συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή λόγω της υποτιθέμενης κρίσης. Να πετύχει επαγγελματικά και να είναι ευτυχισμένος και ευχαριστημένος από την ζωή του. Σίγουρα έχω αγωνία για το μέλλον του με όλα αυτά που γίνονται, με όλην αυτή την ανεργία που υπάρχει και τις μειώσεις των μισθών. Ελπίζω, όπως όλοι μας, να έρθουν καλύτερες μέρες. 

 6. Πώς βλέπεις τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα-σχέδια και ποια ευχή θα ήθελες να πραγματοποιηθεί για τον εαυτό σου μέσα στον επόμενο χρόνο; 

 - Νιώθω πολύ τυχερή φέτος! Είμαι σε μια πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά και εισπράττω πολύ αγάπη απ’ τον κόσμο για το ρόλο μου. Έχω επίσης έναν γκεστ ρόλο στο έργο "11.16" του θεάτρου "Ανεμώνα". Βασικά τώρα αρχίζουν μια-μια οι ευχές που έκανα τα προηγούμενα χρόνια να πραγματοποιούνται... και ελπίζω να πραγματοποιηθούν και οι υπόλοιπες. 

 7. Δώσε μου 5 λόγους για να δει κάποιος την τηλεοπτική σειρά στην οποία παίζεις και το θεατρικό έργο στο οποίο συμμετέχεις. 

 - Η σειρά "7 Ουρανοί και σύννεφα αλήτες" είναι μια από τις πιο επιτυχημένες της φετινής τηλεοπτικής χρονιάς. Κι αυτό γιατί έχει ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο, μια εξαιρετική ομάδα παραγωγής που δίνουν όλοι τον καλύτερό τους εαυτό για το επιθυμητό αποτέλεσμα, η πλοκή του έργου είναι δυνατή με πολλές εξελίξεις και ανατροπές, τους ρόλους υποδύονται έμπειροι και ταλαντούχοι ηθοποιοί και επίσης η σειρά θίγει κοινωνικά και όχι μόνο προβλήματα δίνοντας και τα κατάλληλα μηνύματα. 

 Όσον αφορά το θεατρικό έργο στο οποίο παίζω, πιστεύω πως είναι ένα έργο το οποίο καθηλώνει τον θεατή για περίπου δύο ωρες. Η εξαιρετική και ευρηματική σκηνοθεσία του Αντρέα Τηλεμάχου, οι ανατροπές που συμβαίνουν μέσα στο ίδιο το έργο, οι πολύ καλές ερμηνείες όλων των ηθοποιών, τα μηνύματα του έργου αλλά και γενικά η όλη προσεγμένη δουλειά όσον αφορά σκηνικά, κοστούμια, μουσική και φωτισμό κανει το έργο αυτό να ξεχωρίζει και προτρέπω τους θεατές να μην το χάσουν

-------------------
Η Έλενα Διαμαντίδου είναι ηθοποιός και κατάγεται απ’ τη Λεμεσό. Έχει σπούδασει υποκριτική στη Δραματική Σχολή «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης» και έχει λάβει μέρος σε πολλές γνωστές σειρές της κυπριακής τηλεόρασης αλλά και σε θεατρικές παραστάσεις. Έχει ηγηθεί θεατρικών εργαστηρίων για παιδιά και εφήβους. Συμμετέχει στην τηλεοπτική σειρά του καναλιού Sigma «Eπτά ουρανοί και σύννεφα αλήτες» και στην παράσταση «11.16» του θεάτρου Ανεμώνα.
Eπιστροφή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου