Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Απογειωθείτε Ωμοφαγικά, Συνέντευξη Ειρήνης Λουκαίδου

Ειρήνη
Λουκαίδου
Soar on Raw ή αλλιώς απογειωθείτε ωμοφαγικά. Το πρώτο βιβλίο της Ειρήνης Λουκαίδου είναι γεγονός κι εκτός από συνταγές κρύβει κι ένα υπέροχο μυστικό...

1. Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου έγινε στη Λάρνακα η επίσημη παρουσίαση του πρώτου σου βιβλίου "Soar on Raw". Πόσο καιρό το προετοίμαζες και τι καινούργιο έχεις να δώσεις με αυτό στον κόσμο; 

 - To βιβλίο αυτό μου πήρε 5 χρόνια, επειδή κάθε φορά που ξεκινούσα να δουλεύω επάνω του έμενα έγκυος! Βεβαίως αυτό σήμαινε ότι είχε πολύ χρόνο για να ωριμάσει μέσα μου, έτσι ώστε ακόμη κι όταν μεγάλωνα τα νεογέννητά μου μπορούσα να μουτζουρώνω συνταγές στο χαρτί. Ο μπελάς ήταν η φωτογράφιση των τροφών χωρίς τα παιδιά να τρέχουν ανάμεσα στην εικόνα! 

Το βιβλίο προσφέρει σίγουρα κάτι νέο – γεγονός είναι ότι μπορεί ακόμη να αποτελεί παγκόσμια πρωτιά καθώς φαίνεται ότι κανείς δεν γνωρίζει κάποιο άλλο βιβλίων συνταγών (μαγειρικής ή ωμοφαγίας) που κάθε συνταγή του να είναι εμπνευσμένη και αφιερωμένη σε μια θεότητα από την παγκόσμια μυθολογία. 

Είναι κάτι νέο, που σημαίνει επίσης ότι οι συνταγές είναι επίσης πολύ αυθεντικές – και ο αναγνώστης παίρνει μαζί με κάθε συνταγή και μια ιστορία. 

 2. Θέλω να παραμείνουμε στο βιβλίο σου, το οποίο είναι γραμμένο στην Αγγλική γλώσσα, και σ’ αυτόν τον παραλληλισμό στις περιεχόμενες συνταγές με κάποια θεότητα από την παγκόσμια μυθολογία. Πώς σχετίζεται ο πνευματικός τομέας με τη διατροφή; 

- Υπάρχει σίγουρα σύνδεση – υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να κόψουμε ευγενικά ένα φρούτο από το δέντρο και να το φάμε εκείνη τη στιγμή μέσα σε ευγνωμοσύνη; Είναι μια καθαρή μαγεία και η θρεπτικότητα που σου δίνει είναι μαγική. Στην πραγματικότητα κάποιοι ωμοφάγοι προτάσσουν θρησκευτικά κείμενα για να δείξουν την ενότητα ανάμεσα στην ωμοφαγική χορτοφαγική τροφή και την πνευματικότητα. 

Είναι ο πιο αγνός τρόπος φαγητού και αν σκεφτείτε τις θρησκευτικές νηστείες, κρέας και γαλακτοκομικά είναι τα πρώτα που πρέπει να εξαλειφθούν, κι αυτό θα μπορούσε να μας πει κάτι. Σε προσωπικό επίπεδο όταν τρώω τουλάχιστον το 80-100% ωμοφαγικά νιώθω πιο ήρεμη, πιο καθαρή και βλέπω τον κόσμο διαφορετικά. 

 3. Mέσα από τη συνεργασία με την "Προσωπική Ευεξία" παρατηρώ την αφοσίωσή σου - εμπνευστική και για τους άλλους - σε αυτό που κάνεις. Τι δεν αφήνει το πάθος να σβήσει; 

 -Ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σου. Αγαπώ αυτό που κάνω: ωμοφαγία, συγγραφή, διδασκαλία. Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα χειρότερο με το να βρίσκομαι πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη και να ξυπνάω κάθε μέρα με την αγωνία ή την πλήξη γι αυτό που με περιμένει – τι φρικτή ζωή που θα ήταν! 

Έτσι ακόμη κι αν πρέπει να δουλέψεις μια βαριά εργασία 9 με 5, εξακολουθώ να πιστεύω ότι χρειάζεται να δημιουργήσεις χρόνο για το αληθινό πάθος της ζωής σου και μετά να παρακολουθήσεις πώς αυτό το πάθος αναπτύσσεται. Αυτό είναι το μυστικό μου. Ακολουθώ αυτό που είναι όμορφο στη ζωή, και η Φύση είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αναζητάς την ομορφιά. 

4. Μπορούμε να πούμε ότι η ωμοφαγία αποτελεί μέθοδο θεραπείας και θα πρέπει να καθοδηγείται από κάποιον ειδικό; 

-Σίγουρα μπορεί να είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να θεραπεύσουμε οτιδήποτε, από ένα κοινό κρυολόγημα και την κόπωση μέχρι θέματα σοβαρών καρκίνων – έτσι η Ann Wigmore η «μητέρα» της σύγχρονης κίνησης της ωμοφαγίας θεράπευσε τον εαυτό της από τον καρκίνο, μαζί με άλλα τέτοια παραδείγματα. 

Αυτό βεβαίως δεν είναι πάντα εγγυημένο και ναι, κάποιος που υποφέρει από σοβαρές ασθένειες σίγουρα θα χρειαστεί καθοδήγηση από έναν γιατρό που είναι γνώστης της σημασίας της δίαιτας και της διατροφής στη θεραπεία – επειδή κάποιοι γιατροί δυστυχώς την απορρίπτουν. 

5.Πολλοί συνδέουν την ωμοφαγική διατροφή με τις βιολογικές καλλιέργειες για να καταλήξουν ότι η ωμοφαγία πρόκειται για ακριβό σπορ.Τι απαντάς; 

-Αυτή είναι η ερώτηση που δέχομαι τις περισσότερες φορές. Μπορεί να είναι ακριβή αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Στα εργαστήριά μου όταν εγείρεται αυτή η ερώτηση η απάντησή μου είναι να αγοράζετε πάντα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και σπόρους/βλαστούς που θα βλαστήσουν βιολογικά. 

Αλλά υπάρχουν επίσης διαγράμματα, (μια γρήγορη αναζήτηση στο google θα σας δείξει, για παράδειγμα δείτε το www.mercola.com) που απαριθμούν ποια φρούτα και λαχανικά έχουν τη μικρότερη απορρόφηση φυτοφαρμάκων και σχετικές πληροφορίες, μπορείτε να τα τρώτε έστω κι αν δεν είναι βιολογικά. 

Μερικές φορές παρόλαυτά νιώθω ότι είναι θέμα αντίληψης – μπορεί να μη σκεφτόμαστε καθόλου να πάμε σε μια καφετέρια και να ξοδέψουμε 3-4 ευρώ σε ένα καπουτσίνο αλλά μετά μπορεί να ρίξουμε μια ματιά σε ένα φακελάκι σπόρους στην ίδια τιμή και να σκεφτούμε «όχι, είναι πολύ ακριβό» - φανταστείτε όλη την θρεπτικότητα που αυτά τα φακελάκια σπόρων θα σας δώσουν, ιδιαίτερα αν βλαστήσουν. 

6. Σχόλια παρευρισκομένων στα εργαστήριά σου, λένε ότι αυτά γεμίζουν με την λαμπερή, γεμάτη πληθωρικότητα αύρα σου. Πόσο η ακτινοβολία αυτή οφείλεται στην ωμοφαγία και πόσο στην εν γένει στάση ζωής σου; 

 -Αυτό είναι υπέροχο, να το ακούω. Τα δύο αυτά συμβαδίζουν - επειδή τρώω αρκετές ωμοφαγικές τροφές (αν και όχι αποκλειστικά) έχω ενέργεια να ακολουθήσω το πάθος μου και αυτό με κάνει ευτυχισμένο άνθρωπο. Όταν είσαι ευτυχισμένη εσωτερικά, φαίνεται. Είμαι επίσης μεγάλος οπαδός του Νόμου της Έλξης επίσης, αλλά αυτό είναι ένα άλλο τεράστιο θέμα, δεν είναι; 

7. Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου, σκέφτεσαι να συνεχίσεις τη συγγραφή και με άλλα βιβλία ή θα εστιαστείς στην προώθηση του υπάρχοντος; 

- Προς το παρόν το “Soar on Raw” είναι σαν το τρίτο μου παιδί, και σαν ένα νεογένητο, χρειάζεται πολλή τροφή. Είμαι συγκεντρωμένη στην προώθησή του προτού γράψω κι άλλο και πρέπει να πω ότι η ανταπόκριση ήταν φανταστική – δεν περίμενα τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ελληνόφωνα και αγγλόφωνα, να το αγκαλιάσουν τόσο πολύ, και είμαι τόσο ευγνώμων για το γεγονός αυτό. Έχω ήδη τις πρόχειρες σημειώσεις για το Soar on Raw 2 αλλά έχω και μια τριλογία φαντασίας που θέλω να γράψω. Στην πραγματικότητα το πρώτο βιβλίο της τριλογίας έχει σχεδόν ήδη γραφτεί. 

Έτσι, έχω τουλάχιστον άλλα 4 βιβλία μέσα μου που ελπίζω να γράψω σε αυτή τη ζωή. Θέλω τέλος να ευχαριστήσω την «Προσωπική Ευεξία» που είναι τόσο ανοιχτή στην ωμοφαγία και για την προώθηση των συνταγών μου κάθε μήνα καθώς και τη μετάφρασή τους στα Ελληνικά. 

Κι ελπίζω να βλέπω ανθρώπους στα πικνικ ωμοφαγίας, τις συζητήσεις και τα εργαστήρια να μαθαίνουν περισσότερα για αυτόν τον υπέροχο τρόπο ζωής. Το σύνθημά μου είναι: εσύ αποφασίζεις πόση ωμοφαγική τροφή να προσκαλέσεις στη ζωή σου με το δικό σου ρυθμό.
----------------
Για πάνω από μια δεκαετία η Ειρήνη Λουκαίδου είναι παθιασμένη με τη χαρά και την νοστιμιά της  φρέσκιας και ζωντανής τροφής. Οργανώνει εργαστήρια  και πικ νικ ωμοφαγίας  και δημιουργεί συνταγές που είναι εύκολες και εύγευστες. Έχει δίπλωμα στην Αγγλική Λογοτεχνία και έχει αναλάβει σεμινάρια ωμοφαγίας και οργανώσει εκδηλώσεις με άλλους συγγραφείς ωμοφαγίας. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Soar on Raw. Πιστεύει ότι δεν χρειάζεται να τρεφόμαστε αποκλειστικά με ωμές τροφές, αλλά η συνετή διατροφή κατά 80% καθημερινά θα μας παρέχει τεράστια ενέργεια και αγάπη για τη ζωή. Για πλήρες βιογραφικό μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εδώ.
Eπιστροφή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου